Hlavní obsah

Osmiletá holčička se odvážně postavila ozbrojeným lupičům

Novinky, tcs

O mimořádné odvaze, ale také o pořádné dávce štěstí, lze hovořit v případě osmileté filipínské dívky. Brielle Minia Albová z města Cavite se minulý čtvrtek dvakrát pokusila aktivně zabránit lupičům, aby si odnesli majetek, který se zbraní v ruce ukradli jejímu otci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletá holčička se postavila ozbrojeným lupičůmVideo: AP

 
Článek

Čtveřice ozbrojených lupičů přepadla před domem sedmadvacetiletého BJ Albu, když kolem páté hodiny odpoledne vystupoval z auta. Zatímco tři mladíci mířili na otce a jeho rodinu zbraní, čtvrtý lupič zatím vykrádal dům.

Když utíkali z místa činu, narazili na malou Brielle, která se k domu přiběhla podívat, co se děje. Dívka jednomu z lupičů vytrhla batoh a snažila se pobrat zpět co nejvíce ukradených věcí. Kriminálníky pak Brielle pronásledovala až k motorkám, na kterých se pokoušeli odjet.

Následně byla bezohledně sražena na zem, z celého incidentu si odnesla pohmožděniny a zlomený nos. Po dvou dnech strávených v nemocnici byla Brielle propuštěna domů. „Příště je dostanu,“ prohlásila. „Ty peníze patřily mojí rodině. Dřela na ně hodně těžce,“ dodala Brielle.

Jestli je ještě jednou uvidím, budou litovat

Její teta Bhing, která žije ve stejném domě, ocenila dívčinu statečnost. Zároveň si ale byla vědoma toho, že celý incident se mohl zvrhnout v tragédii. „Jsou to jenom peníze a ty se dají vydělat,“ uvedla žena.

Policie, která má k dispozici záznamy z bezpečnostních kamer, po pachatelích zatím stále pátrá. Dostat se do rukou spravedlnosti pro ně ale možná bude lepší než znovu narazit na malou Brielle. „Jsem tak naštvaná, že ukradli tatínkovy peníze. Jestli je ještě jednou uvidím, budou litovat,“ uvedla totiž dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám