Hlavní obsah

Řidič se rozjel s kamiónem a zapomněl, že má k návěsu přivázaného psa

Novinky, tcs

Lidem se často stává, že si před nasednutím do auta zapomenou na střeše klíče, doklady nebo pití. Řidič kamiónu odjížděl z jedné z arizonských benzínek a úplně zapomněl, že svého čtyřnohého společníka uvázal k návěsu. Před tragickým osudem psa zachránil dobrovolník úřadu šerifa, který kamión zastavil, než se stihl pořádně rozjet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión se rozjel i se psem, který k němu byl přivázanýVideo: YAVAPAI COUNTY SHERIFF, AP

 
Článek

Na záběrech z palubní kamery, které úřad šerifa okresu Yavapai tento čtvrtek zveřejnil, zachytil dobrovolník kamión, který vyjížděl z benzínové stanice v Ash Fork v Arizoně. Mužovu pozornost za volantem upoutal až konec návěsu, který ho míjel.

Byl k němu totiž přivázán drobný černobílý pes, který zoufale kmital nohama, co mu síly stačily. Jak uvedl úřad šerifa, dobrovolníkům používajícím policejní auto není dovoleno zapínat majáky, v tomto případě to ale bylo nanejvýš ospravedlnitelné.

Dobrovolník se totiž všemi možnými způsoby pokoušel přimět řidiče zastavit. To se mu naštěstí povedlo, a psovi tak s největší pravděpodobností zachránil život. Jak později přiznal vděčný řidič kamiónu, když nastupoval do vozu, řešil několik věcí najednou a na psa zapomněl. Jeho mazlíčkovi se naštěstí nic nestalo.

Dobrovolníci úřadu šerifa jsou nazývání zkratkou VIP (Volunteers In Protection). Pomáhají zástupcům šerifa v terénu, například s transportem vězňů nebo odkláněním dopravy při dopravních nehodách. Využíváni jsou i pro administrativní činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám