Hlavní obsah

Muž přešel po 2,5 kilometru dlouhém laně nataženém vysoko nad jezerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý německý slacklinista Quirin Herterich se v nedávné době postaral o kousek, nad kterým se tají dech. Bez jediného pádu přešel po 2,5 kilometru dlouhém laně nataženém nad norským jezerem Svartholvatnet. Bravurní výkon stihl za tři hodiny a pět minut, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážlivec ušel po slackline 2,5 kilometruVideo: Caters News / CARA URBAN, AP

 
Článek

„Výzvy jsou pro mě hrou. Čím delší je lano, tím je hra komplikovanější,“ svěřil se Daily Mailu mladý slacklinista.

Slackline je podobný provazochodectví, jde o chůzi či balancování na pružném úzkém popruhu. Při výkonech ve výškách jsou sportovci jištěni.

Na videu, které pořídil fotograf Cara Urban, je vidět, jak Herterich balancuje vysoko nad jezerem a pomalu se přibližuje cíli.

Foto: Profimedia.cz

Quirin Herterich předvedl obdivuhodný výkon.

„Bylo to jako 'all in' v pokeru. Na druhou šanci nebyl prostor,“ vysvětlil Herterich.

„Po prvních sto metrech jsem se dostal do soustředěného stavu, v jakém jsem ještě nikdy předtím nebyl, a cestu jsem si náramně užíval. Ztratil jsem pojem o čase a mé tělo perfektně pracovalo," popsal cestu po pružném laně.

Foto: Profimedia.cz

Ve výšce se tyčil přesně tři hodiny a pět minut.

Herterich není ve světě slacklinu nováčkem. Ve svém životě už stihl dokončit podobné výzvy v Albánii, Švýcarsku či Chorvatsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám