Hlavní obsah

Podívejte se na pět nejluxusnějších jachet světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbolem bohatství je jachta. Obří plavidla zdůrazňují význam svých vlastníků, píše deník Bild. Platí přitom pravidlo, že čím větší a luxusnější loď, tím lépe. Deník přinesl žebříček nejluxusnějších jachet světa.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z nejoblíbenějších míst miliardářů, která se svými jachtami navštěvují, je Azurové pobřeží.

Článek

První místo pomyslného žebříčku nejluxusnějších jachet je Azzam. S délkou 180 metrů patří k největším plavidlům tohoto druhu na světě. Ovšem své prvenství si nebude „užívat dlouho“. Už nyní vyrábí norská loděnice Vard Langsten plavidlo s délkou 182,6 metru. Na vodu by mělo být spuštěno v roce 2020, píše deník Bild.

Ze dvou stovek nejluxusnějších plavidel se jich vyrobilo nejvíce v Německu, a to 85. Na druhém místě jsou nizozemské firmy (52 jachet) a třetí místo patří Itálie (20). Nejdelší a nejluxusnější jachty patří majitelům z Blízkého východu, Ruska a USA.

Azzam

Foto: Profimedia.cz

Jachta Azzam je s délkou 180 metrů nejdelším plavidlem tohoto druhu.

S délkou 180 metrů patří mezi nejdelší jachty na světě. Stavěla ji firma Lurssen v německých Brémách čtyři roky. Projekt zhotovila společnost Nauta Yachts. Plavidlo má dvě plynové turbíny a dva dieselové motory a dosáhne rychlosti přes 55,6 km/h. Majitelem je korunní princ Spojených arabských emirátů Chalífa bin Saíd Ál Nahján, emír z Abu Dhabí.

Fulk Al Salamah

Foto: DPA/Sebastian Kahnert, ČTK

Jachta Fulk Al Salamah (v pozadí) ománského sultána Kábúse ibn Saída.

S délkou 164 metrů obsadila druhé místo na pomyslném žebříčku top světových jachet. Byla vyrobena v roce 2016 firmou Mariotti v italském Janově. Majitelem je ománský sultán Kábús ibn Saíd. Technické detaily na veřejnost nepronikly, známé je pouze to, že jachta pojme 300 lidí a sultán tam může mít uloženou svou sbírku vozů.

Eclipse

Foto: Profimedia.cz

Eclipse vlastní miliardář Roman Abramovič.

Ruský miliardář Roman Abramovič se umístil se svým 163metrovým plavidlem až na třetím místě. Kolos vyrobila firma Blohm+Voss v Hamburku v roce 2010. Britský designér Terence Disdale měl volnou ruku při zařizování. Plavidlo je vybaveno dokonalým luxusem. Má dva heliporty, jedenáct ohromných pokojů pro hosty, dva plavecké bazény, kino, taneční sál. V oknech jsou neprůstřelná skla, loď má zařízení na vyhledávání podmořských balistických raket.

Dubaj

Foto: Profimedia.cz

Jachtu Dubaj vlastní šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Plavidlo o délce 162 metrů vyrobila v Hamburku společnost Blohm+Voss. Začala se stavět v roce 1995, o dva roky později se ale její výroba zastavila. Za další čtyři roky rozestavěné plavidlo koupil dubajský šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Designérem plavidla se stal Andrew Winch. Pasažéři mohou užívat pohádkového luxusu. K dispozici je kino, diskotéka, kurt na squash, jídelna pro 90 hostů, nádrž na humry. Jachta se pohybuje rychlostí 35 km/h.

Dilbar

Foto: Profimedia.cz

Luxusní plavidlo je ale jedničkou v tonáži.

S délkou 156 metrů se propracovala až na páté místo. Pro ruského ocelového magnáta Ališera Usmanovova ji vyrobila firma Lürssen v Brémách v roce 2016. Luxusní plavidlo je ale jedničkou v tonáži (přes 15 tisíc tun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám