Hlavní obsah

Jan Hřebejk je gurmán, sám ale nevaří

Novinky, Korzo
PRAHA

Režisér Jan Hřebejk se přiznal, že je velkým gurmánem. Zároveň se však svěřil, že sám se k plotně nepostaví. Snad jen v dobách, kdy studoval, rád nějaký pokrm připravil. Většinou to však byla jen jednodušší jídla.

Článek

"Já si umím jídlo vychutnat. Když jsem někde v zahraničí, tak se nedožaduji toho, co už jsem jedl a co znám, ale rád ochutnávám nové věci, kulinářské speciality země, v níž právě jsem," uvedl Hřebejk.

"Klasická česká jídla jím také s chutí, i když jsou těžší. Například mám moc rád španělského ptáčka. Ale miluji italskou kuchyni a pak suši z kuchyně japonské, která je velmi rozsáhlá."

Rizoto po italsku

"V posledních letech jsem zjistil, že italská kuchyně je něco jiného než pizza, koupená někde u okýnka. Pizza je dobrá, také ji mohu jíst, ale je to předkrm. Pravá italská jídla jsou výborná. Moje žena mi nedávno uvařila podle italského receptu rizoto a bylo zcela jiné, než jsem znal. Chutnalo fantasticky," svěřil se.

Sám ale nyní nevaří, na to mu nezbývá čas. Doma kuchtí jeho manželka, i když připustil, že bývaly doby, kdy i on vařil rád. "To souviselo se studentským životem. V té době jsem se naučil také leccos vařit. Třeba varianty na různé typy toustů nebo topinek. Teď mi vaří žena, ale občas si vyjdeme někam na večeři do restaurace," uvedl Hřebejk.

Reklama

Související témata:

Související články

Film Horem pádem vydělal už 32,5 miliónu korun

Nový Hřebejkův film Horem pádem kraluje tuzemských kinům. Už čtyři týdny se drží v čele žebříčku návštěvnosti. O víkendu ho vidělo 35 000 lidí, kteří nechali...

Výběr článků

Načítám