Hlavní obsah

Lupiči se chtěli prosekat skrz zeď do banky, napáchali statisícové škody a odešli s pětistovkou

Plán lupičů ve městě Rawtenstall v anglickém hrabství Lancashire byl jasný. Dostat se do kanceláře jedné z tamních pojišťoven a následně se skrz zeď prosekat do sousedící banky. Zatímco první část vyšla, druhá ne. Pachatelé tak alespoň shrábli ze stolu dvacetilibrovou bankovku (v hodnotě asi 500 korun) a prchli, píše server Rossendale Free Press.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když ředitelka pojišťovny Tricketts Insurance Brokers Janine Packmanová v neděli  přišla do kanceláře, čekalo ji nemilé překvapení. Nábytek byl rozházený po místnosti a ve zdi se nacházela obrovská díra.

Podle policie jde o dílo lupičů, kterým se podařilo otevřít kovové dveře od zadního vchodu do kanceláře a následně se snažili pomocí kladiv a majzlíků prosekat do sousedící banky Santander, kde byly jejich cílem bankovní automaty.

„Nemyslíme si, že použili elektrické nástroje. Nic tomu nenasvědčuje. Použili jen kladiva a majzlíky - museli se pěkně nadřít. Je to šílené. Koho něco podobného napadne?“ kroutí hlavou Packmanová. Rekonstrukce přijde nejméně na 10 tisíc dolarů (cca 287 tisíc korun). Po pachatelích policie stále pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám