Hlavní obsah

Každý čtvrtý by se raději nechal přistihnout nahý, než aby přišel o připojení k internetu

Novinky, tcs

Internet se stal nedílnou součástí našich životů. Nemožnost připojit se k digitální síti se pro řadu lidí stala téměř nepředstavitelnou. Raději by byli přistiženi nazí na veřejnosti, než aby o internet přišli. Tvrdí to nedávný průzkum společnosti Kaspersky Lab.

Foto: Profimedia.cz

Radši trapas na veřejnosti než být bez připojení na telefonu. Ilustrační foto

Článek

Na 22 procent lidí v průzkumu společnosti Kaspersky Lab zabývající se kybernetickou bezpečností tvrdí, že připojení k internetu je pro ně stejně důležité jako jídlo, voda nebo střecha nad hlavou.

Ještě o něco více lidí, na 23 procent, v průzkumu uvedlo, že by se raději nechalo přistihnout na veřejnosti bez oblečení, než aby se museli obejít bez internetu na svém zařízení. Kvůli sledování dění na internetu navíc riskujeme. V průzkumu uvedlo 26 procent respondentů, že se dívalo na obrazovku svého mobilu během přecházení ulice.

O pět procent méně lidí pak sledovalo mobil při chůzi v neznámém nebo nebezpečném prostředí. Problémy s fenoménem takzvaných smombies (výraz vznikl spojením slov smartphone a zombie) mají zejména v Číně. [celá zpráva]

Pro 90 procent lidí by navíc bylo nesmírně stresující, kdyby své zařízení, které je připojené internetu, ztratili, nebo jim bylo ukradeno. Na tom asi není nic divného, kdyby to nebylo více, než kdyby zmeškali letadlo (88 procent), stali se účastníky drobné nehody (88 procent) nebo jim bylo špatně (80 procent).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám