Hlavní obsah

Policejní vrtulník v Arkansasu se během testu totálně rozsekal

Rutinní kontrola policejního vrtulníku ve městě Little Rock v americkém státě Arkansas skončila vážnou nehodou, když se vrtulník nečekaně odlepil ze země. Pilot se pokusil přistát, ale zachytil se ližinou o přívěs a havaroval. S těžkými zraněními byl převezen do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot policejního vrtulníku v Arkansasu se nechtěně vznesl do vzduchu a havarovalVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se odehrála minulý čtvrtek, v úterý policejní oddělení města Little Rock zveřejnilo záběry z bezpečnostních kamer, které průběh celého incidentu zachytily. Bývalý policista William Denio měl v den nehody otestovat nové vybavení policejního vrtulníku 2001 Bell TH-67.

Během kontroly vybavení však vrtulník stojící na přívěsu zachytil vítr a stroj se vznesl do vzduchu. Denio se pokusil s vrtulníkem přistát, zachytil se však jednou ližinou o přívěs. Stroj se převrátil na stranu a spadl na zem.

Při nehodě byly totálně zničeny rotory, které se rozletěly do okolí. Policista byl s vážným poraněním hlavy převezen do nemocnice, jeho stav je podle vyjádření oddělení policie v Little Rocku stabilizovaný. Další okolnosti nehody jsou stále předmětem vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám