Hlavní obsah

Papoušek sprostě nadával hasiči, který se ho pokoušel zachránit

Novinky, tcs

O zážitek z opravdu netradičního výjezdu se podělili londýnští hasiči na svém twitterovém účtu. Jednotka ze stanice ve čtvrti Edmonton v severním Londýně v neděli přijela k domu, na jehož střeše se nacházela samička papouška ara Jessie. Na hasiče, který se ji pokoušel zachránit, však vychrlila proud velice peprných nadávek a pak odletěla pryč.

Foto: London Fire Brigade

Atinc Horoz se snaží přesvědčit papouška, aby k němu přišel blíž.

Článek

Hasiče pozvala londýnská policie, na kterou se obrátila majitelka papouška. Jessie totiž seděla na střeše tři dny v kuse a panovaly obavy, že je zraněná či nemocná. Za opeřencem nakonec vylezl velitel posádky hasičského vozu Atinc Horoz.

Od majitelky se hasiči dozvěděli, že by měli papouškovi říct větu „miluji tě“. To je prý jediný způsob, jak si s Jessie vytvořit pouto. Vyzbrojen touto radou a zrním vydal se Atinc Horoz po žebříku za papouškem.

Foto: Profimedia.cz

Jessie sice nadávala, alespoň nakrmit se ale nechala.

Na onu „magickou“ větu Jessie odpověděla ještě správně. „Miluji tě,“ řekla hasiči. Jenže pak spustila proud nadávek.

Nezabrala ani turečtina a řečtina

Horoz, který se stejně jako jeho kolegové dole nemohl ubránit smíchu, vyzkoušel ještě jednu taktiku. Podle majitelky Jessie reaguje i na slova v turečtině a řečtině. Hasič proto vyzkoušel i tyto jazyky. Od Jessie se ale dočkal jen dalších nadávek, než nakonec roztáhla křídla a odletěla pryč.

Hasiči nicméně zjistili, že ara je až na své výrazivo naprosto v pořádku, a tak zbytek nechali na přírodě. V pondělí se Jessie bez jakékoliv újmy vrátila domů. Vděčná majitelka pak nahrála hasičům vzkaz. Na videu se pokouší přesvědčit papouška, aby za snahu hasičů poděkoval. Ptákovi za mřížemi však do řeči příliš nebylo.

Vedle krkavcovitých a některých zpěvných ptáků patří papoušci mezi ptáky proslulé napodobováním lidské řeči. Ačkoliv existují studie, které se snaží dokázat, že ptáci chápou význam slov, vědci jsou k těmto zprávám velice skeptičtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám