Hlavní obsah

V Londýně otevřeli spací komory. Hodina odpočinku vyjde na pětistovku

Novinky, tcs

Malé tmavé místnosti prosycené jemnou levandulovou vůní nabízí k lehkému zdřímnutí společnost Pop and Rest v centru Londýna ve čtvrti Shoreditch. Služba má být určena pro všechny, kteří si potřebují odpočinout před dlouhou cestou nebo mezi obchodními schůzkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Spací odpočívárna v Londýně stojí zhruba 500 korun na hodinuVideo: Reuters

 
Článek

Klid a ticho – to je hlavní devíza drobných místností uprostřed bláznivého ruchu velkoměsta. Člověk, který si tu chce zdřímnout, může ještě navíc využít špunty do uší a klapky na oči, aby byl od zbytku světa dokonale izolován.

Jelikož se relaxační komory nacházejí v centru Londýna, odpovídá tomu i cena. Za hodinu v místnosti zaplatíte 18 liber (zhruba 512 korun). „Radši dám tyhle peníze za odpočinek a pořádný spánek, než je utratit v kavárně za kofein nebo jídlo, které by mě mělo udržet vzhůru,“ uvedla Victoria Hickamnová, která využívá komory pravidelně.

Spoluzakladatel relaxačních komor Pop and Rest Kolumbijec Mauricio Villamizar vidí komory jako jednu z nevyhnutelných změn velkoměsta. Britové navíc mají s dostatečným spánkem problém. Jeho nedostatkem trpí podle průzkumu třetina z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám