Hlavní obsah

Palubní kamera natočila, jak kus skály v Číně zdemoloval auto. Cestující jako zázrakem přežili

Novinky, tcs

Takřka o zázraku může mluvit čtyřčlenná posádka stříbrného volkswagenu, na který minulou středu při cestě z čínské vesnice Fen-tchou v provincii S´-čchuan spadl obrovský kus skály. Všichni vyvázli „pouze” se zraněními, která je neohrožovala na životě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jedoucí auto spadl ze skály obří kámenVideo: AP

 
Článek

Sesuvy půdy a pády obrovských kusů skal na komunikace jsou v Číně zvláště v období silných dešťů poměrně častým jevem. Některé případy čas od času skončí tragicky, v tomto případě může posádka mluvit o štěstí v neštěstí.

Právě když vůz projížděl pod skalním útesem, utrhl se z něj obrovský kámen a dopadl přímo na střechu auta. Nehodu zachytila palubní kamera ve voze řidiče, který jel hned za volkswagenem. Ten také okamžitě zavolal záchranáře a policii, která celou oblast následně uzavřela.

Foto: Profimedia.cz

Vůz byl po zásahu zcela na odpis.

Policisté pak naložili pasažéry volkswagenu do svého vozu a bez ohledu na další možné sesuvy a pády kamení odvezli zraněné do nejbližší nemocnice. Nikdo z posádky vozu neutrpěl život ohrožující zranění, uvedly posléze čínské úřady.

Za to, že událost neměla tragické následky, vděčí cestující i tomu, že kus skály, který auto trefil, nebyl zcela pevný a po dopadu se rozletěl na stovky kousků.

Reklama

Výběr článků

Načítám