Hlavní obsah

Rodina v Anglii bojovala s přílivem, voda ji uvěznila na skále a pohltila jí auto

Pobřežní hlídka v anglickém Brean Down v Somersetu v sobotu zachránila skupinu tří lidí se psem, kteří se vydali na procházku po tamním pobřeží. Trojice podcenila rychlost přílivu, který ji uvěznil na skále a také kompletně pohltil vypůjčené auto, kterým skupina přijela, píše server burnham-on-sea.com.

Foto: Profimedia.cz

Vypůjčené auto se bohužel zachránit nepodařilo.

Článek

Rodina z anglického Herefordu nechala auto s náctiletou dívkou zaparkované u pobřeží a vydala se na procházku. Příliv ovšem přišel tak rychle, že se skupina nestačila vrátit a uvízla na skále. Dívka vyhodnotila situaci jako kritickou, auto opustila a zavolala záchranu.

Foto: Profimedia.cz

Tři osoby a psa záchranáři vysvobodili ze skály.

„Když se voda začala blížit k autu a dívka zbylé členy rodiny viděla uvězněné na skále, přivolala pomoc,“ popsal situaci Dave Furber, jeden z tamních záchranářů.

Na místo dorazila policie, záchranná služba i pobřežní hlídka. Zatímco uvízlou trojici se záchranářům podařilo i se psem vysvobodit, jejich vypůjčené auto pohltila kompletně voda.

Foto: Profimedia.cz

Auto skončilo pod vodou.

„Byli venku docela dlouho. S ohledem na silný vítr prochladli. Lékaři se rozhodli, že je raději vezmou do nemocnice, kde jim poskytli léky, které jim spolu s automobilem vzala voda,“ řekl mluvčí tamní pobřežní hlídky.

Hlídka návštěvníky oblasti upozornila, aby si v případě procházky po pobřeží zjistili čas přílivu. A pokud si nejsou jistí, aby tam v žádném případě neparkovali svá auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám