Hlavní obsah

Po pravici, nebo po levici? Trump s královnou zažil trapnou chvilku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamery během setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa s britskou panovnicí Alžbětou II. zaznamenaly kromě parády i jednu trapnou chvilku. Trump si v jednu chvíli nebyl jistý, zda jít po královnině levici či pravici, načež šel chvíli před ní a královnu zcela zastínil. Následně musel počkat, aby ho královna dohnala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trumpův trapas při setkání s královnouVideo: Reuters

 
Článek

Americká televize CNN oslovila experta na královskou rodinu Richarda Fitzwilliamse, podle nějž se Trump dopustil přešlapu, jemuž se mohl vyhnout. Nicméně navzdory tomu, že situace působila trapně, královský protokol prezident neporušil.

„Na první pohled je evidentní, že prezident Trump blokoval královnu,” uvedl Fritzwilliams s tím, že této trapné situaci bylo možné snadno předejít, pokud by Trumpa jeho tým na setkání adekvátně připravil.

Podle Fritzwilliamse Trump působil, jako by se pohyboval spíše po golfovém resortu než na návštěvě královny. Video trapasu se stalo hitem i na sociálních sítích Twitter a Instagram.

Foto: Reuters

Donald Trump při setkání s královnou Alžbětou II., vlevo Trumpova žena Melanie

Alžběta II. se od začátku své vlády v roce 1952 setkala se všemi americkými prezidenty s výjimkou Lyndona Johnsona, který v úřadě Británii nenavštívil. Páteční setkání s Trumpem a jeho chotí Melanií bylo neformální, na audienci v Buckinghamském paláci se zatím čeká do doby, než americký prezident přijede na oficiální státní návštěvu – ta nynější je pouze pracovní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám