Hlavní obsah

Záplavy odnesly koně, našli ho na střeše kilometry daleko

Když rozsáhlé záplavy odnesly v pátek z farmy v japonském Mabi samici amerického miniaturního koně jménem Leaf, tamní zaměstnanci se obávali nejhoršího. Záchranářům se však zvíře podařilo po třech dnech najít. Nacházelo se na střeše jednoho z domů několik kilometrů od farmy, píše server news.com.au.

Foto: Profimedia.cz

Japonsko se v posledních dnech potýkalo s rozsáhlými záplavami.

Článek

Leaf, devítiletá samice amerického miniaturního koně, byla na farmě využívána na terapie pro seniory. Když ji odnesly záplavy, které Japonsko v posledních dnech zasáhly, všichni tamní zaměstnanci měli strach, že se utopila.

Klisna však těžký boj o život zvládla. Na tým záchranářů tak v pondělí čekal bizarní pohled. Před jejich zraky totiž stál kůň na střeše jednoho z tamních domů.

Nyní už je statečná klisna zpátky na farmě, kde ji chodí denně navštěvovat velké množství lidí. „Vedla si během těch tří dní skvěle,“ řekla jedna ze zaměstnankyň farmy Mari Tanimotová.

Ještě bizarnější je na celém incidentu skutečnost, že tamní obyvatelé nechápou, jak se klisna na střechu dostala, neboť vodní hladina prý ani zdaleka nedosahovala takové výšky.

Reklama

Výběr článků

Načítám