Hlavní obsah

Veterináři zachránili medvídě popálené během lesních požárů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlé požáry v okolí amerického města Durango zužují už několik dní nejen obyvatelé coloradské obce, ale především místní zvěř. V rukou veterinářů se tak 22. června ocitlo zhruba čtyřměsíční mládě medvěda s ošklivě popálenými packami, které nalezli hasiči bojující s ohnivým živlem. Medvídě bude v pořádku, jeho matka dost možná takové štěstí neměla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veterináři ošetřují popálené medvíděVideo: AP

 
Článek

V Coloradu propukly v uplynulých dnech dva velké lesní požáry. Ten menší u Fort Garland spálil zemi o rozloze 57 čtverečních kilometrů. Požár u města Durango není stále pod kontrolou a zatím po něm zůstala spálená zem o rozloze 168 čtverečních kilometrů.

A právě ve spálené oblasti u Duranga nalezli minulý týden medvídě ploužící se mezi ohořelými stromy. Zhruba čtyři až pět měsíců stará samička vážící 4,5 kilogramu byla odvezena do zařízení, které se stará o raněná divoká zvířata.

Zda se medvědici, která se o mládě starala, podařilo utéct do bezpečí nebo uhynula, není známo.

Veterináři mláděti ošetřili packy, na kterých mělo vážné popáleniny. Ze svých zranění se ale mládě brzy zotaví. Nyní ještě většinu času tráví ležením na boku, aby nenamáhalo ovázané packy. Jsou mu podávány léky proti bolesti a antibiotika. Do divočiny se medvídě vrátí v zimě.

Reklama

Výběr článků

Načítám