Hlavní obsah

Tygří pár v Hluboké přišel loni o mládě, nyní má hned čtyři koťata

– Hluboká nad Vltavou
Právo, orh

Rok poté, co přišli tygři ussurijští samec Oliver a samice Altaica v Hlubocké zoo o mládě, se jim narodila čtyři koťata. Zatímco o první mládě nejevila tygřice Altaica valný zájem, o tyto čtyři potomky se zatím vzorně stará.

Foto: ZOO Hluboká nad Vltavou

Čtyři mláďata tygra ussurijského v hlubocké zoo zatím výborně prospívají.

Článek

Zoo chová tygry teprve krátce, a proto vzhlíží k mláďatům s velkou nadějí. „Zatím vše vypadá v pořádku a tygřata prospívají,“ informoval opatrně Právo v pondělí zoolog zahrady Ivan Kubát.

Hlubocká zoo má tak naději, že vůbec poprvé odchová tygry ussurijské. „Mláďata budou nějaký čas s matkou pouze ve vnitřní části ubikace, a pokud bude vše probíhat bez komplikací, budou je moci návštěvníci pozorovat v druhé polovině prázdnin. O tom, kdy půjdou tygřata do venkovního výběhu budeme včas informovat,“ ujistil Kubát.

Zoo se po loňském neúspěchu s odchovem nevzdala a věřila, že pár to zkusí znovu. Oliver se s Altaicou spářil téměř přesně po roce a mláďata se narodila 20. května. Zatím mohou návštěvníci sledovat ve výběhu pouze tygra Olivera a mláďata by se tam mohla v ideální případě podívat ve druhé polovině prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám