Hlavní obsah

Dívky předvedly před mešitou v Malajsii svůdný tanec, turisté se už dovnitř nepodívají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mešitě v Kota Kinabalu, hlavním městě malajsijského spolkového státu Sabah, platí dočasný zákaz vstupu turistům. Mohou za to dívky, které před nedávnem vylezly na plot v její blízkosti a začaly na něm svůdně tancovat, čímž údajně zneuctily tamní kulturu, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Mešita v malajsijském městě Kota Kinabalu.

Článek

Obyvatelé města byli z činu turistek, jejichž národnost není zřejmá, velmi pobouření. Na záběrech je vidět, jak dívky oděné v šortkách a krátkých tričkách předvádějí svůdný tanec na plotě přímo před mešitou. Video se ihned začalo šířit internetem.

Hlavní představitel mešity Jamal Sakaran ihned sáhl po rázném řešení. Konání turistek označil za „nepřijatelné“ a za účelem „zachování posvátnosti islámu“ oznámil dočasné uzavření mešity pro všechny turisty.

Státní ministryně turismu, kultury a životního prostředí Christina Liewová tamním médiím řekla, že na turistky nebude podána žaloba, neboť si s největší pravděpodobností nebyly vědomy závažnosti svého činu.

I přesto prý však chtějí ženy vypátrat, aby jim sdělili, že něco, co považují za zábavu, může být ve skutečnosti velmi neuctivé.

V Sabahu se přitom nejedná o první případ tohoto druhu. V roce 2015 zde byli obviněni čtyři turisté z obscénnosti poté, co se fotili nazí na vrcholu hory Kinabalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám