Hlavní obsah

Policejní dron vypátral seniora uvězněného v bažině

Peter Pugh může být za svůj život vděčný policejnímu dronu, který ho vypátral v bažinách v anglickém Norfolku. Pětasedmdesátiletý muž byl na procházce se svými přáteli, když se od party náhle oddělil a dostal se do problémů. Od té chvíle po něm pátrali záchranáři. V bažině strávil více než 20 hodin, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Senior strávil v bažině 20 hodin.

Článek

Senior byl nezvěstný od soboty odpoledne, kdy při procházce opustil své kamarády. Ihned poté se rozjela rozsáhlá pátrací akce, na které se podílelo zhruba 50 lidí.

Muž byl nakonec nalezen až následující den asi o půl třetí odpoledne díky policejnímu dronu. Nacházel se v přírodní rezervaci Titchwell Marsh, kde byl částečně potopen v bažině. Na místě strávil více než 20 hodin.

Záchranáři ho následně vysvobodili a letecky převezli do nemocnice, kde mu lékaři diagnostikovali podchlazení. Pughova manželka Felicity Daily Mailu prozradila, že její muž je z incidentu stále zlehka zmatený.

Svěřila se rovněž, že Pugh se od party oddělil, protože se chtěl vydat zkratkou. Bohužel ale uklouzl a spadl. „Pohotovostní složky a technologie mu zachránily život. Naživu ale zůstal jen díky tomu, že je ve velmi dobré fyzické kondici,“ řekla žena.

„Není pochyb o tom, že bez policejního dronu bychom ho nebyli schopní vystopovat za tak krátkou dobu. Dron nám umožňuje prohledávat špatně dostupná místa, na která navíc na rozdíl od helikoptéry můžeme nahlížet z těsné blízkosti,“ vysvětlil seržant Alex Bucher, který se na záchraně muže podílel.

Reklama

Výběr článků

Načítám