Hlavní obsah

Stařičký starosta získal ve volbách 100 procent hlasů

Novinky, tcs

Jmenuje se Bruce Lorenz a letos mu bude 87 let. Je považován za nejstaršího a také nejdéle sloužícího starostu v americkém státě Severní Dakota. Minulé úterý se opět konaly volby a Lorenz opět vyhrál a stal se hlavou obce Ruso. Pro to, aby pokračoval, byli všichni tři další obyvatelé této nejmenší vesnice ve státě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Budu se muset projít po ulici a zjistit, zda někde nenajdu nějaký doutník,“ prohlásil staronový starosta pro regionální plátek Minot Daily News. Právě 64 kilometrů vzdálený Minot je s padesáti tisíci obyvateli nejbližším velkým městem.

Na to, že budou volby, muž úplně zapomněl. Musela ho na ně upozornit až dcera, která ho vezla kolem. Starosta totiž už ve svém „městě“ nežije, nedovolí mu to zdraví. Bydlí proto v domově důchodců právě v Minotu.

„Tohle jaro šlo moje zdraví do háje. Nemůžu už chodit bez chodítka. Ale život kráčí různými cestami a uvidíme, co přinese,“ uvedl starosta. Pro nadcházející období má jediný cíl. Zajistit do Rusa přívod vody. Je mu ale jasné, že zařídit přívod pro tak málo lidí bude obtížné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám