Hlavní obsah

Novozélandský bezdomovec se vzdal všeho, co měl, ve prospěch nemocných dětí

Největší srdce mají většinou ti, od kterých bychom to nejméně čekali. Důkazem je bezdomovec Jack z novozélandského Aucklandu, který se minulé úterý vzdal veškerého jídla a všech vyžebraných peněz ve prospěch neziskové organizace věnující se podpoře nemocných dětí, píše list NZ Herald.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Roanne Hautapuová z neziskové organizace Ronald McDonald House minulé úterý vybírala na ulici dary na pomoc nemocných dětí, oslovil ji jeden z tamních bezdomovců.

Ženě se nejprve omluvil, že nemá možnost nabídnout mnoho, ale že by i přesto rád pomohl. Hautapuové nakonec věnoval vše, co v tu chvíli měl – veškeré vyžebrané peníze a jídlo.

„Když mi Jack řekl, že by nám chtěl něco věnovat, chovala jsem se trochu cynicky a nepřikládala jsem tomu velkou váhu. Nakonec nám ale věnoval nějaké sušenky a peníze, které vytřepal z nádoby na žebrání. Byla jsem ohromená a nevěřila jsem vlastním očím,“ svěřila se Hautapuová.

„Dojetím mi po tváři tekly slzy. Když jsem se ho zeptala, proč to dělá, když je patrně sám v těžké situaci, odpověděl: ‚Protože můžu.‘ Tak jednoduché to bylo,“ dodala.

Ačkoliv už Hautapuová zažila mnoho dojemných okamžiků, tenhle pro ni byl prý zatím úplně nejsilnější. „Nikdy jsem neztratila víru v to, že existuje dobrosrdečnost – lidé mi to dokázali už tolikrát. Ale to, co udělal Jack, překonalo všechno. Byl to čistý altruismus,“ vysvětlila.

Jack je svou štědrostí známý

Bývalý pětadvacetiletý bezdomovec Dempsey Fruean označil Jacka za „otce ulic“. „Jack je můj pouliční otec. Když jsem s přítelkyní pobýval na ulici, vždycky se o nás s velkou láskou staral. Často nám kupoval něco k jídlu nebo nám půjčoval oblečení, aby nám nebyla zima. Jacka si všichni nesmírně váží,“ řekl Fruean.

„Jenom díky štědrým lidem, jako je on, můžeme podporovat ročně přes 3700 rodin, jejichž děti jsou v nemocnici. Děkujeme, Jacku, jsi pro nás velkou inspirací,“ sdělil výkonný ředitel organizace Ronald McDonald House Wayne Howett.

Reklama

Výběr článků

Načítám