Hlavní obsah

V Číně padaly z nebe mořské potvory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínském městě Čching-tao ležícím v provincii Šan-tung ve středu s největší pravděpodobností „pršely” chobotnice, mořské hvězdice a jiní vodní živočichové. Dokazují to snímky, které začaly kolovat internetem. O nevšední události informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

V čínském pobřežním městě údajně pršely mořské potvory.

Článek

Zda se jedná o reálné, či falešné fotografie není známo. Podle tamních čínských meteorologů je však takový jev díky vodní smršti, tedy víru nad vodní hladinou spojeného se silným větrem, opravdu možný.

„Déšť“ mořských potvor ostatně podle Daily Mailu potvrdila i čínská meteorologická organizace China Meteorological Administration. Vodní živočichy, včetně chobotnic a hvězdic, prý mohl nasát vír ze Žlutého moře a následně vítr odvát do města.

Foto: Profimedia.cz

Z nebe prý padaly dokonce mořské hvězdice.

Podobné případy se již ostatně staly i v minulosti. V roce 2010 na Srí Lance „pršely“ malé rybky, z nichž některé byly dokonce ještě živé. Téměř totožný případ se stal ve stejném roce v Austrálii. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám