Hlavní obsah

Majitelé nechali před útulkem nemocného psa se srdcervoucím vzkazem

Zaměstnanci útulku v australském Sydney našli ve středu ráno před vchodem opuštěného psa s přiloženým vzkazem. Na kousku papíru bylo napsáno, že zvíře trpí kožní nemocí a že si majitelé už dále nemohou dovolit platit jeho relativně nákladnou léčbu. Jedna ze zvířecích charit už přislíbila, že náklady spojené s léčbou uhradí, napsal australský Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Jmenuji se Boockaboo a ze začátku budu mít asi strach. Trpím kožní nemocí zvanou demodikóza a její léčba je relativně nákladná,“ píše se v prvních řádcích dopisu.

„Je to skvělý čtyřletý pes, jeho léčbu si už ale nadále nemůžeme dovolit. Prosím, dejte mu šanci. Bylo pro nás těžké ho opustit,“ dodávají majitelé.

„Zraňuje nás, když vidíme milující rodiny vzdávat se svých mazlíčků, protože si nemohou dovolit veterinární péči. Chápeme, že to musí být nesmírně náročné rozhodnutí,“ svěřil se Steve Coleman, výkonný ředitel organizace Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, která se o křížence šarpeje nyní stará.

Dobrou zprávou je, že jedna z charit zaměřených na podporu zvířat už přislíbila, že se o léčbu zvířete postará. Apeluje však na majitele, aby se ozvali, a Boockaboo se tak mohl vrátit domů.

Demodikóza je parazitární onemocnění, které se vyskytuje u některých savců, není nakažlivé. Parazita má v sobě množství zvířat, vypukne ale pouze u jedinců s poškozenou imunitou. Parazit žije v mazových žlázách nebo chlupových váčcích a jeho vývoj způsobuje vypadávání srsti a šupinatění kůže. Onemocnění se léčí obtížně a dlouho.

Reklama

Výběr článků

Načítám