Hlavní obsah

Policisté vytáhli na poslední chvíli řidiče z hořícího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté Jeremy Gardiol a Kevin Mayo se ve středu ráno v australském městě Gympie v Queenslandu postarali o záchranu třiasedmdesátiletého muže, jenž uvízl v havarovaném voze, který zachvátily plameny. Do převráceného auta se dlouho nemohli dostat, nakonec však v čelním skle udělali díru a zraněného seniora na poslední chvíli vytáhli ven.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští policisté zachránili řidiče z převráceného hořícího autaVideo: Reuters

 
Článek

Policisté reagovali na hlášení nehody krátce po sedmé hodině ranní. Když přijeli na místo, řidič se nacházel v převráceném automobilu, ze kterého vycházel kouř. „Nemysleli jsme na nic jiného než na to, že ho musíme dostat živého ven. Samozřejmě riskujete svůj vlastní život, ale na to zkrátka nesmíte myslet,“ svěřil se listu The Courier Mail Gardiol.

Strážníci ihned popadli své obušky a začali jimi mlátit do čelního skla automobilu. Když se ve skle konečně vytvořila díra, uvízlého muže popadli a odtáhli ho do bezpečí. Jak je patrné ze záběrů, v ten moment už z auta šlehaly plameny.

Třiasedmdesátiletý muž byl následně převezen do nemocnice. „Měl na těle několik boulí a modřin. V nemocnici nám projevoval velkou vděčnost. Až teď si uvědomuji, že jsme mu pravděpodobně zachránili život,“ řekl Gardiol.

Reklama

Výběr článků

Načítám