Samice gorily nížinné rodila už potřetí, tentokrát se s novým přírůstkem ihned pochlubila.

Brandi Bellaová-Shawová, která byla na prohlídce zoo s manželem a synem, popsala své překvapení, když ve výběhu zahlédla gorilu a mládě spojené ještě pupeční šňůrou. Podle ní to všechny okolostojící naprosto ohromilo a užasle prý sledovali, jak samice o novorozeného potomka něžně pečuje.

Podle Mezinárodního svazu ochrany přírody patří gorila nížinná mezi kriticky ohrožené druhy. Ve volné přírodě jich žije údajně už jen posledních 100 tisíc. Samice rodí mláďata přibližně jednou za čtyři roky, celkem jich může vychovat průměrně šest.