Hlavní obsah

Turista v německém přístavu zachránil topícího se chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si třicetiletý thajský turista Ruchamon Pidtafai všiml během návštěvy muzea na německé části ostrova Uznojem (Usedom) malého chlapce, který spadl do vody a topil se, neváhal a skočil za ním. Jeho hrdinský čin byl následně odměněn potleskem všech přihlížejících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Turista v muzeu skočil za topícím se chlapcemVideo: AP

 
Článek

Osmiletý chlapec si hrál na okraji přístavu, když z ničeho nic uklouzl a ze tří metrů spadl do vody jen kousek od ponorky ze studené války.

Pidtafai, který byl v muzeu spolu se třemi kamarády, na nic nečekal a v oblečení skočil za ním, aby ho zachránil. „Slyšel jsem, jak někdo spadl do vody a volá o pomoc. Lidé křičeli. Plavat umím, tudíž jsem dlouho neváhal. Byl to instinkt,“ svěřil se agentuře AP Pidtafai.

Statečný turista kluka popadl a doplaval s ním k okraji, kde společně vyčkali, než k nim přijel pracovník přístavu na voru a dostal je oba do bezpečí.

Přihlížející se zachránci za jeho hrdinský čin odvděčili potleskem a nazývali ho hrdinou. „Je hezké, když vás označí za hrdinu. Bylo to ale zkrátka to jediné, co jsem mohl udělat, abych chlapci pomohl,“ řekl skromně Pidtafai.

Reklama

Výběr článků

Načítám