Hlavní obsah

Meghan dostala od Harryho prsten jeho matky Diany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou svatební noc po sobotním obřadu, který nedělní britský tisk nadšeně označuje za „triumf“, strávili britský princ Harry a jeho manželka Meghan – nyní už jako vévoda a vévodkyně ze Sussexu – na hradě Windsor. Předcházela jí večerní soukromá svatební párty. Novomanžel podle médií v sobotu daroval své ženě čtvercový akvamarínový prsten, který patřil jeho matce, zesnulé princezně Dianě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Harry a Meghan odjíždějí na pártyVideo: Reuters

 
Článek

Na večerní recepci v sídle Frogmore House, které se nachází nedaleko hradu Windsor, si novomanželka oblékla bílou róbu ke krku s odhalenými rameny od britské návrhářky Stelly McCartneyové. Harry na párty svou manželku odvezl osobně v otevřeném retro jaguáru na elektrický pohon. Poznávací značkou vozu bylo symbolicky datum svatby.

Po celou noc byla podle britského tisku od hradu slyšet hlasitá hudba a hodinu před půlnocí místního času ozářil oblohu ohňostroj odpálený u Frogmore House na počest novomanželů.

Foto: Steve Parsons, ČTK/AP

Harry odváží svou manželku na párty, Meghan už má na ruce akvamarínový prsten, který patřil Dianě.

Foto: Steve Parsons, ČTK/AP

Detail prstenu, který patřil princezně Dianě.

Cíl svatební cesty novomanželů ještě nebyl oznámen, očekává se ale, že se vydají do Namibie nebo Botswany. S odjezdem budou ovšem muset pár dnů počkat, v úterý se totiž pár zúčastní recepce v Buckinghamském paláci u příležitosti oslavy 70. narozenin princova otce a následníka trůnu Charlese.

Nedělní britský tisk nešetří superlativy při hodnocení sobotní svatby, která byla podle listu The Sunday Times odrazem osobností prince Harryho a Meghan Markleové: „neformální, milá, okouzlující, laskavá. Byl to triumf.“ Chválu pějí deníky na oba hlavní aktéry, obřad kombinující tradici s modernitou i nádherné počasí. Pozornost věnují i kázání amerického episkopálního biskupa Michaela Curryho, díky němuž se stal jednou z hvězd obřadu. Nedělník The Mail on Sunday pak poblahopřál novomanželům a napsal, že „vítá obrodu královské rodiny – která je, koneckonců, i naší rodinou“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Harry a Meghan si vyměnili prstýnky, jsou z nich manželéVideo: Reuters

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novomanželé vyšli z kaple a políbili seVideo: Reuters

„Jestliže tu někdy byla svatba symbolizující moderní, multikulturní, multirasovou Británii, byla to ta včerejší,“ shrnul list Sunday Mirror. Za „dokonalý den k pozdvižení nálady celého národa“ označil sobotu ve Windsoru list Sunday People.

Svatba, kterou jsme sledovali on-line, proběhla v sobotu v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Nevěstu dovedl k oltáři princ Charles, na sobě měla minimalistické šaty od návrhářky Clare Waightové, která je uměleckou ředitelkou módního domu Givenchy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příchod Meghan Markleové k oltáři, Harry poprvé viděl nevěstu.Video: Reuters

Na svatbě se objevilo mnoho celebrit, například Elton John, George Clooney, manželé Beckhamovi nebo moderátorka Oprah Winfreyová. Po obřadu novomanželé absolvovali projížďku po městečku Windsor, kde na ně čekaly desítky tisíc lidí. Poté následovaly odpolední recepce a večerní párty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Celebrity na královské svatběVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Meghan povede k oltáři princ Charles

Americkou herečku Meghan Markleovou povede k oltáři princ Charles, uvedl v pátek v prohlášení Kensingtonský palác. Princ tak nahradí jejího otce Thomase...

Výběr článků

Načítám