Hlavní obsah

Trajekt v Řecku zachránil ženu, která se z posledních sil držela nad hladinou

Vyčerpanou ženu, která se minulý týden z neznámých důvodů ocitla několik kilometrů od pobřeží mezi Aténami a ostrovem Aigina, zachránila posádka jednoho z projíždějících trajektů. Žena byla natolik vyčerpaná, že nebyla schopná se ani hýbat. Jak dlouho čekala na záchranu, není zřejmé, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženy, která se z posledních sil držela nad hladinou zhruba v půli cesty dvacetikilometrového úseku mezi Aténami a ostrovem Aigina, si všimla posádka jednoho z projíždějících trajektů.

„Nemohl jsem uvěřit, že v takové vzdálenosti od pobřeží vidím člověka ve vodě,“ svěřil se Daily Mailu devětačtyřicetiletý Brit Alan Wood, jenž záchranou operaci zachytil na kameru.

Loď po spatření ženy zastavila a posádka jí ihned  spustila záchranný kruh. Jeden z mužů se ji následně snažil dostat na palubu, toto řešení se však ukázalo jako příliš složité.

Vyprostit ženu z vody se záchranářům podařilo až pomocí spuštěné rampy, na které zůstala nehybně ležet. Podle pasažérů trajektu byla nesmírně vyčerpaná, ale byla při vědomí. Ženu následně odvezla pobřežní hlídka do nemocnice na vyšetření.

Její momentální zdravotní stav je neznámý. Tajemstvím je zahalena i skutečnost, jak se do vody Saronského zálivu ve Středozemním moři dostala.

Reklama

Výběr článků

Načítám