Hlavní obsah

Lupič si natřel obličej nazeleno, aby nebyl poznat. Našli ho krátce po činu

Novinky, tcs

Obličej nabarvený nazeleno zvolil jako maskování 23letý lupič z ruského Krasnodaru. Jak se záhy přesvědčil, nebyl to dobrý nápad. Právě kvůli nabarvenému obličeji ho policie brzy dopadla.

Foto: Ruské ministerstvo vnitra

Dopadený lupič krátce po zatčení

Článek

Krasnodar, hlavní město Kubáňské oblasti, má zhruba 750 tisíc obyvatel. Hledat drobného kriminálníka zde může být jako hledat jehlu v kupce sena. V případu, o kterém informovalo v úterý ruské ministerstvo vnitra, to ale neplatí.

Když se totiž policisté ptali ženy, kterou lupič přepadl na krasnodarském náměstí a odcizil ji kabelku s peněženkou a doklady, poskytla jim vodítko, kterému zprvu odmítali uvěřit. Uvedla, že lupič měl kompletně zelený obličej.

Jelikož mužů se zeleným obličejem po Krasnodaru moc nepobíhá, bylo pro policisty otázkou chvíle, než někoho takového našli. Nabarvený kriminálník zjistil brzy, že nemá cenu zapírat. Dopadli ho ostatně tak rychle, že se ještě nestačil zbavit všech věcí, které ukradl.

Později lupič u výslechu přiznal, že se nabarvil proto, aby jeho obličej nešlo snadno poznat. Že tento způsob má dost podstatné mouchy, už mladý kriminálník pochopil. Čeká ho soud a dost možná i psychiatrické vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám