Hlavní obsah

Španělku potkala nečekaná sláva, podobá se totiž Trumpovi

Nečekaná sláva potkala na sociálních sítích postarší Španělku Dolores Leisovou. Středem zájmu se stala kvůli tomu, že se nápadně podobá americkému prezidentu Donaldu Trumpovi, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump (ilustrační foto)

Článek

Fotografii 64leté ženy s motykou hozenou přes rameno zveřejnil na Instagramu novinář, který pracoval na článku o zemědělství v severozápadním Španělsku. Na snímek ihned reagovaly tisíce uživatelů sociální sítě a začaly s nadsázkou žádat Leisovou o komentář k americké politice i mezinárodním tématům.

„Říkám si, že to musí být kvůli té barvě vlasů,“ svěřila se Španělka listu La Voz de Galicia.

S Trumpem toho příliš společného nemá, například nepoužívá mobilní telefon a nemá ani potřebu se nijak vyjadřovat na sociálních sítích.

Právě tam si však nyní získala velké množství fanoušků. „Mohli bychom nahradit Trumpa touto tvrdě pracující ženou?“ napsal jeden z uživatelů Instagramu.

Jiní, kteří Leisovou nazývají „Trumpova galicijská sestra“, zase vyzvali k prozkoumání případných rodinných vazeb amerického prezidenta na Španělsko.

Internetové vtípky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Žena pocházející z Galicie žije ve stejném městě od té doby, co se před 40 lety provdala za svého manžela. Pracuje doma a na svém hospodářství, kde na ni minulý týden novinář narazil, když sázela brambory.

Jak Španělka uvedla, současná mediální sláva ji nijak nezasáhla, bez chytrého telefonu ostatně může dění internetu snadno ignorovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám