Hlavní obsah

Zatím bezejmenný syn vévodkyně Kate a prince Williama má už oficiální suvenýry

Britská královská umělecká sbírka Royal Collection v úterý představila oficiální upomínkové předměty, které vznikly na počest čerstvě narozeného syna vévodkyně Kate a korunního prince Williama, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Sbírka oficiálních upomínkových předmětů vydaných na počest narození nejnovějšího člena britské královské rodiny.

Článek

Pouhý den po narození nejnovějšího člena britské královské rodiny, který ještě nemá křestní jméno, vydala umělecká sbírka Royal Collection na počest dítěte oficiální upomínkové předměty.

V prodeji jsou například porcelánové předměty jako třeba talířek, korbel či krabička na pilulky, které kromě zlatých stuh a korunky zdobí lvíče a mládě jednorožce. Inspirací tak byl s největší pravděpodobností znak Spojeného království.

Foto: Profimedia.cz

Znak Spojeného království

Všechny porcelánové suvenýry jsou pokryty 22karátovým zlatem a byly vyrobeny tradiční metodou. Jejich cena se pohybuje v rozmezí od 35 do 49 liber (1000 až 1500 korun). V nabídce je pak také tkaný kočárek, jehož cena činí 14,95 liber (přes 400 korun).

Narození chlapce vyvolalo minimálně ve Velké Británii velké pozdvižení. Kromě upomínkových předmětů vydaných královskou uměleckou sbírkou se tak v řadě internetových obchodů objevily i neoficiální suvenýry.

Reklama

Výběr článků

Načítám