Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec odletěl na Bali, aby si po hádce s matkou uklidnil nervy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co mu rodiče zakázali výlet za moře, rozhodl se chlapec z australské metropole Sydney jednat na vlastní pěst. Po hádce se svou matkou jí sebral kreditní kartu, koupil letenku a zabookoval hotel. Než vyděšení rodiče zjistili, kde je, užil si chlapec na jejich účet čtyři dny v tropickém ráji na Bali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvanáctileté děti se hádají s rodiči často, většinou však utečou trucovat do svého pokoje. Jinou formu protestu zvolil dvanáctiletý chlapec ze Sydney Drew. Jméno není pravé, kvůli ochraně osobních údajů ho tak pojmenoval australský server 9News, který o celé události informoval.

Drew si po hádce se svou matkou Emmou postavil hlavu a rozhodl se, že když ho rodiče na Bali nevezmou, vydá se tam sám. V nestřežené chvíli si „vypůjčil“ kreditku svých rodičů a zarezervoval si letenku.

V Austrálii existuje několik leteckých společností, které umožňují přepravu dětí bez svolení rodičů, a Drew si po krátkém hledání jednu takovou vybral - Jetstar. Od babičky pak pod falešnou záminkou vyloudil svůj pas a na Bali si zarezervoval čtyřhvězdičkový hotel All Seasons.

Místo do školy na letiště

Když bylo vše připraveno, oznámil Drew rodičům, že odchází do školy. Místo toho se však na své elektrické koloběžce a s malým batůžkem vydal směr letiště.

Cestoval nalehko, protože se obával, že by mu během odbavování mohly být kladeny nepříjemné otázky. S malým příručním zavazadlem mohl využít samoobslužného automatu na odbavení. Nikdo se ho neptal, proč cestuje sám.

Bez sebemenších potíží odletěl Drew do Perthu a následně do Denpasaru na Bali. Indonéští imigrační úředníci byli první, kdo se ho zeptal na jeho doprovod. „Máma na mě čeká venku,“ odpověděl jim Drew. Víc emigrační úředníci neřešili.

Vysněné prázdniny skončily po čtyřech dnech

Mezitím škola nahlásila rodině neomluvenou absenci jejich syna. Vyděšení rodiče okamžitě kontaktovali policii a po dvanáctiletém chlapci bylo vyhlášeno pátrání.

Drew si na Bali užíval vysněných prázdnin. V hotelu se ho nikdo na nic nevyptával, když na recepci uvedl, že čeká na svou starší sestru, která přijede o pár dní později. Chlapec si pronajal skútr, jedl v hotelové restauraci, kde mu dokonce donesli pivo, jehož chuť chtěl tak dlouho vyzkoušet. Prý mu nechutnalo.

Že je chlapec na Bali, policie nakonec zjistila díky kreditní kartě, kterou používal, a fotkám na sociálních sítích, na kterých se svým tajným výletem Drew chlubil. Na Bali sám strávil čtyři dny a utratil okolo 8000 australských dolarů (zhruba 127 000 korun). „Chtěl jsem si jen užít trochu dobrodružství,“ svěřil se po návratu.

Reklama

Výběr článků

Načítám