Hlavní obsah

Uštkl ho chřestýš a napadl medvěd, teď mladík přežil i boj se žralokem

Dvacetiletý Dylan McWilliams z amerického Colorada, jenž pracuje jako instruktor přežití ve volné přírodě, byl ve čtvrtek na Havaji napaden žralokem. V minulosti na něj rovněž zaútočil medvěd baribal a uštkl ho chřestýš rohatý. Všechny případy pro něj naštěstí měly dobrý konec, píše server FOX31.

Foto: Profimedia.cz

Žralok tygří, ilustrační foto

Článek

McWilliams na žraloka narazil během plavání na havajském ostrově Kauai. Rodák z amerického Grand Junction se domnívá, že predátorem, který ho kousl do nohy, byl žralok tygří.

Po napadení kolem sebe začal horečně kopat a po chvíli se dal k úprku. „Nejděsivější část bylo plavání nazpět, neboť se za mnou řinula krev a nevěděl jsem, kde se žralok nachází,“ svěřil se serveru The Inertia.

Poté, co doplaval k pobřeží, byl ihned odvezen do nemocnice, kde mu lékaři ránu zašili.

Divoká zvířata přitahuje

Nebylo to přitom poprvé, co ho napadlo divoké zvíře. V červenci loňského roku se mu v Coloradu během spánku ve stanu zakousl medvěd baribal do hlavy a několik metrů ho vláčel. McWilliams začal medvěda instinktivně bušit pěstí do očí a čumáku, dokud ho šelma nepustila a neodběhla.

„Neuvěřitelně jsem se v ten moment bál o svůj život. Když mě medvěd konečně pustil, zůstal jsem nehybně ležet. Měl jsem oči plné krve, myslel jsem si, že jsem slepý,“ popsal dramatický okamžik.

Před třemi lety ho pro změnu během túry v americkém Utahu uštkl chřestýš rohatý. „Moji rodiče jsou velmi vděční, že jsem stále naživu,“ uzavřel mladík sérii nezáviděníhodných zážitků.

Reklama

Výběr článků

Načítám