Hlavní obsah

Šestnáctiměsíční dítě spolklo kleštičky na nehty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezáviděníhodný zážitek má za sebou teprve šestnáctiměsíční chlapec z města Čchang-čchun ležícím v čínské provincii Ťi-lin. Při úterním stříhání nehtů sebral matce z ruky kleštičky na nehty, vložil si je do úst a následně kovový nástroj spolkl. Lékařům se naštěstí podařilo cizí předmět z těla batolete bezpečně odstranit, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Šesticentimetrové kleštičky uvázly v chlapcově žaludku.

Článek

„Stříhala jsem mu nehty, když mi náhle kleštičky vytrhl z ruky a začal s nimi pobíhat po domě,“ svěřila se matka dítěte s tím, že než chlapce dohodila, stihl si předmět vložit do úst. Žena dítě ihned začala plácat po zádech, aby kleštičky vyplivlo, místo toho je však spolklo.

Matka chlapce okamžitě odvezla do nemocnice, kde lékaři díky rentgenovým snímkům zjistili, že se zhruba šesticentimetrový kovový předmět nachází v jeho žaludku. Kleštičky na nehty naštěstí pomocí endoskopu bez větších problému dokázali vytáhnout.

Polykání cizích předmětů není u dětí ničím neobvyklým. Čas od času se však podobný případ stane i dospělým jedincům. Své o tom ví čtyřicetiletý Číňan, jemuž lékaři před nedávnem z žaludku vyoperovali zapalovač, který spolkl před dvaceti lety. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám