Hlavní obsah

Pes vyčmuchal v odvodňovací stoce opuštěné novorozeně

Třiašedesátiletá Charmaine Keevyová z města Port Elizabeth v Jihoafrické republice se zasloužila o záchranu čerstvě narozené holčičky, kterou s přispěním svého jezevčíka našla opuštěnou v odvodňovací stoce. Dítě bylo podchlazené a mělo problémy s dýcháním, podle nejnovějších informací by však mělo být v pořádku, píše deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Keevyová zrovna venčila svého jezevčíka, když pes náhle začal štěkat směrem k odvodňovacím stoce. Zevnitř se ozýval zvuk, žena si však myslela, že se tam ukrývá kočka. Po chvilce ale zjistila, že se jedná o pláč dítěte.

V naději, že jí se záchranou někdo pomůže, začala zběsile mávat na projíždějící auta. Zastavil šedesátiletý Cornie Viljoen, jenž po vyslechnutí ženy vytáhl z kufru auta železnou tyč a vypáčil betonovou desku, která zakrývala vchod do stoky.

Když do ní poté vlezl, na jejím konci našel čerstvě narozenou holčičku. „Netuším, z jakého důvodu tohle někdo udělá. Jsem jenom nesmírně rád, že jsme jí mohli zachránit život,“ svěřil se Daily Mailu Viljoen.

Keevyová mezitím přivolala záchrannou službu, která následně odvezla holčičku do nemocnice.

Obvykle chodí psa venčit jinam

„Upřímně si myslím, že jsem to dítě zkrátka měla najít. Obvykle chodím venčit psa úplně jinam, z nějakého důvodu jsem ale tentokrát zvolila tuto trasu,“ řekla Keevyová.

Kdo a z jakého důvodu dítě nechal ležet v odtokové stoce, prozatím není známo. Případ se nyní vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám