Hlavní obsah

Polévka z taveňáku nebo tlačenka v trojobalu? Festival nejhorších blafů v pražské Plechárně

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Přestože je doba, kdy nás internet zaplavuje zdravými recepty, najdou se specialisté na „blafy“. Jídlo, o kterém většina z nás ani neví, že existuje. Natož, aby si ho někdo uvařil. Na tyto „gurmánské speciality” se zaměřili organizátoři festivalu Blaf Food Fest, který se v sobotu konal v pražské Plechárně už podruhé. Mezi oblíbená jídla se zařadila rybí polévka z konzervy, tlačenka v trojobalu nebo čočkopárko nanuk. Na bizarní kulinářskou show se podívejte na videu.

Polévka z taveňáku nebo tlačenka v trojobalu? Festival nejhorších blafů se konal v pražské PlechárněVideo: Novinky

 
Článek

Tahle akce vznikla prý spíše z recese. Je totiž až neuvěřitelné, co jsou lidé schopni uvařit, sníst a ještě se s tím pochlubit na internetu nebo sociálních sítích.

„Je to akce, kdy Plechárna vybrala to nejhorší z celého internetu, nechala to uvařit a teď to tu nabízí návštěvníkům. Loni to mělo velký úspěch, našli jsme toho tolik, že prostě musel vzniknout další ročník,“ vysvětlila Novinkám organizátorka Tereza Němečková s tím, že akce není jen o jídle.

Foto: Novinky

Jedna výstavní libůstka - aspikový beránek.

„Je tu i výstava bizarních věcí z maminkovských webů ať už jsou to beránci z rosolu, nebo dorty ve tvaru nočníků. Na jedné nástěnce jsou pak vytištěné hlášky ze sociálních sítí, kde se nějaká maminka třeba ptá, zda může dát šestiměsíčnímu dítěti plzeň na slehnutí po kachně, nebo nástěnka, kde se lidé přiznávají ke svým gurmánským hříchům,“ uvedla s úsměvem Němečková. Pravdou je, že se návštěvncíci u bizardních hlášek skutečně nahlas smáli.

Foto: Novinky

Akce nebyla pouze o jídle, ale i o vtipných hláškách kolojící internetem.

Reakce jsou různé

Přestože při představě například tlačenky v trojobalu se někomu dělá zle, jinému zas chutnala. „Mně to chutnalo, ještě se chystám na čočko-párko nanuk,“ říká jeden z návštěvníků a jeho kumpán mu přitaká s tím, že co je v trojobalu, je dobré.

„Měla jsem polévku z taveňáku a nic horšího jsem snad v životě nejedla, vůbec nechápu, jak to může někdo uvařit a ještě sníst, jak to někdo může servírovat třeba dětem,“ rozohnila se jiná návštěvnice.

Foto: Novinky

Tlačenka v trojobalu chutnala skoro všem.

Krabička poslední záchrany

Kdo nechtěl jíst blafy, mohl si ale sestavit svůj vlastní chlebíček nebo se věnovat alkoholu, respektive ochutnávce krabicových vín. Pro slabší žaludky organizátoři připravili „krabičku poslední záchrány“ v podobě pytlíku na zvracení a černého uhlí.

Organizátoři se už teď těší na příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám