Hlavní obsah

Vymámila z expřítele 50 000 liber. Namluvila mu, že jí amputovali nohy a ruku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amputovali mi nohy a ruku a teď žiju na pláži ve stanu. Takovou lží vymámila Linda O’Connorová (42) ze svého bývalého partnera Colina Wiltona (64) skoro 50 000 liber. Ve skutečnosti si pak užívala opulentního života až do doby, než ji Wilton spatřil na seznamce a celý podvod praskl. Žena dostala tři roky vězení, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O’Connorová v sérii emailů expříteli napsala, že dostala v zahraničí otravu krve a jejím následkem musela podstoupit amputaci tří končetin. Potřebuje proto peníze na léčebné výlohy a letenku domů. Nejprve to bylo 1000 liber, za další dva týdny ji Wilton poslal 1500. Později ji pravidelně posílal část peněz ze své penze, aby zaplatil zdravotní péči, jídlo i bydlení. Za celou dobu se spolu při tom ani jednou nesetkali, to žena odmítala.

V roce 2016 ale celá lež praskla, když si Wilton prohlížel seznamku a na O’Connorovou narazil. To už ale ženě během 201 bankovních převodů poslal 49 225 liber, v přepočtu přes 1,43 miliónu korun. Oznámil proto podvod na policii.

Využila jeho citů

Žena celou věc popřela a vymyslela si vlastní verzi. S Wiltonem se prý začala stýkat, když se mu rozpadlo manželství. Jednoho dne se zjevil na jejím prahu, řekl jí, že ji šíleně miluje a chce se nastěhovat. To mu žena měla umožnit, ačkoli jejich vztah se nenesl v sexuální rovině. O peníze si prý neříkala, ty jí Wilton sám posílal a odmítal si je nechat vrátit. Amputace si poté vymyslela, aby o ní Wilton ztratil zájem a dal jí pokoj.

Této verzi ovšem soud i díky důkazům neuvěřil. „Byla to velmi propracovaná síť lží. Zaslepila jste ho něčím, co by možná pozorovateli zvenčí připadalo očividné. Využila jste citů, které k vám choval,“ uvedla soudkyně Eleri Reesová. „Lži byly komplikovanější, abyste z něj vymámila stále větší obnosy peněz, díky čemuž pan Wilton utrpěl velkou finanční ztrátu,“ dodala. Žena byla odsouzena na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám