Hlavní obsah

Muž vypadá jako chodící negativ

Dvaatřicetiletý Adam Curlykale vzbuzuje zájem už na první pohled. Svůj vzhled si totiž nechal upravit tak, že jeho dříve nejsvětlejší části těla jsou nyní díky rozsáhlým tetováním nejtmavší a naopak. Podle serveru odditycentral.com se tímto způsobem vyrovnává s přijetím sebe sama.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Adam Curlykale se narodil v Rusku, vyrůstal v Polsku a nyní žije v hlavním městě Anglie. Tetováním si nechal pokrýt už 90 procent svého těla včetně očí a rozhodně v tom nemá v plánu přestat.

Kromě tetování, které zabírá doslova celý jeho obličej, u něj zaujmou také vousy, které si přebarvil na bílo. Fotky sebe sama, které pravidelně sdílí na sociálních sítích, tak vypadají, jako kdyby použil negativ.

Tetování ho zachránilo

Tetování pro něj prý není otázkou umění, nýbrž způsobu, díky kterému se vyrovnává se svým vlastním já. Když mu bylo 22, byla mu diagnostikována rakovina tlustého střeva. Ačkoli se z nemoci vyléčil, agresivní léčba se podepsala na jeho těle.

Měsíce podstupování radioterapie, chemoterapie, terapie kmenovými buňkami a molekulární terapie vyústily v částečné vymizení kožního pigmentu. V Polsku měl prý kvůli tomu problémy zapadnout do společnosti, což vedlo k potížím s přijetím sebe sama a následným depresím. Curlykale přiznal, že tehdy přemýšlel o sebevraždě.

Vysvobodilo ho až tetování. „Tetování mi umožnilo znovu objevit sebe sama. Cítím se díky němu opět krásný,“ svěřil se s tím, že se s jeho neobvyklým vzhledem spousta lidí neztotožňuje. Jedním dechem však dodal, že mu na tom nezáleží, protože je díky tomu opět šťastný.

Reklama

Výběr článků

Načítám