Hlavní obsah

Chcete dort a hypotéku k tomu? Italská banka láká klienty na sladkosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velmi neotřelým nápadem přišla milánská pobočka banky Intesa Sanpaolo, která ve svých prostorách otevřela cukrářství. Kromě klasických služeb si tam tak zákazník může dopřát například zákusek nebo třeba kávu, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V italské bance si klienti mohou pochutnat na kávě a zákuskáchVideo: Reuters

 
Článek

Cukrářství je výsledkem spolupráce banky Intesa Sanpaolo a jednoho z předních italských cukrářů Iginia Massariho. „Je to velká výzva, ale je to rozhodně něco mimořádného, neboť se dost možná jedná o první cukrářství, které otevřelo v bance,“ řekl agentuře Reuters Massari.

Jde o neobvyklý, ale inovativní způsob, který má za cíl nalákat do banky nové klienty a možná započít nový trend, díky kterému by se italské banky vymanily z krušných časů.

Po přežití ekonomické krize kvůli toxickým půjčkám jsou totiž stále pod velkým tlakem a v příštích letech čelí uzavření až třetiny svých poboček a ztrátě tisíců pracovních míst.

Zda budou cukrárny pro italské banky vysvobozením ukáže až čas. Zatím se ale zdá, že si lidé tuto službu pochvalují. „Mít cukrárnu v bance je skvělý nápad. Máte pak dobrý důvod k její návštěvě,“ svěřil se agentuře Reuters jeden z milánských obyvatel Alfredo Gentili.

Reklama

Výběr článků

Načítám