Hlavní obsah

Lékaři mu dali měsíc života, on i přesto bojuje dál

Devětadvacetiletý Stefan Hawcroft z města Lincoln v anglickém hrabství Lincolnshire má agresivní typ rakoviny mozku, na jehož léčbu už klasické metody nestačí. Stefan však i přes nemilosrdnou diagnózu odmítá přestat bojovat a chce podstoupit léčbu pomocí finančně nákladné průkopnické metody v Německu. Na tu byla založena finanční sbírka, kam přispívají lidé z celého světa. Čas se ale krátí.

Foto: Rebecca Hawcroftová

Stefan Hawcroft nepřestává doufat v záchranu.

Článek

Stefanovi před pěti lety diagnostikovali neoperovatelný difuzní intrinsický pontinní gliom (DIPG) - agresivní typ rakoviny mozku, na který klasické metody léčby přestaly postupem času zcela působit.

Rakovina se mu následně rozšířila i do míchy a vyústila v omezenou hybnost a problémy s mluvením. Během ledna si tak od lékařů musel vyslechnout nemilosrdnou zprávu, že mu zbývá méně než jeden měsíc života, informoval britský deník Daily Mail.

Společně se svou snoubenkou kvůli zdrcující informaci dokonce uspíšili jejich plánovanou svatbu o osmnáct měsíců. Stefan však nepřestává doufat v zázrak. Největší naději vidí v drahé průkopnické léčebě v Německu. Podle informací Novinek však zvažují s manželkou i tu možnost, že by hledali pomoc v Česku.

Foto: Rebecca Hawcroftová

Stefan Hawcroft společně se svou manželkou Rebeccou.

Za pomoci své rodiny proto založil veřejnou finanční sbírku, která by mu mohla zachránit život. Za pouhé dva dny už se mu podařilo vybrat přes 23 tisíc liber (více než 650 tisíc korun). Kompletní léčba však vyjde na mnohem víc a Stefanův čas běží mnohem rychleji.

„Stefan řekl, že se zkrátka nehodlá vzdát. Vždycky byl velký bojovník. Došli jsme spolu příliš daleko, abychom to jen tak zabalili. Je to jeho poslední šance, kterou zkrátka musíme vyzkoušet, i kdyby byla jen malá naděje na jeho záchranu,“ svěřila se Daily Mailu jeho manželka Rebecca. Na pomoc britskému mladíkovi lidé přispívají ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám