Hlavní obsah

K vloupání do supermarketu použili bagr. Celý obchod zdemolovali

Novinky, mšv

Netradiční způsob vloupání si zvolila početná skupina zlodějů na předměstí Dublinu. Ta totiž využila sněhové kalamity a dostala se do supermarketu Lidl pomocí kradeného bagru, kterým část stavby značně zdemolovala. Poté lupiči začali rabovat a odnášeli si především alkohol a jídlo. Několik různě starých mužů bylo chyceno a obviněno, píše Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bouře Emma, která do Irska přinesla neobvyklou sněhovou nadílku, paralyzovala velkou část země. Z toho důvodu byl Lidl na předměstí Dublinu na několik dní uzavřen. Toho početný gang zlodějů využil. Několik obyvatel rabování supermarketu přihlíželo, a tak informovali policii, která však nebyla kvůli sněhu schopna dorazit dříve. „Supermarket na Fortunestown Lane byl značně poškozen, stejně i jeho okolí,“ uvedla policie ve zprávě.

Přivolaná hlídka nakonec chytila a zatkla devět mužů. Osm z nich ve věku mezi 24 a 47 lety bylo obviněno z krádeže, vloupání a dalších přečinů. Devátý muž, který bagr řídil, byl zatčen za používání kradeného majetku.

„Věnovali jsme zvláštní pozornost tomu, že k této události došlo v době, kdy byl kvůli počasí vyhlášen stav nouze a všechny pohotovostní složky pracovaly v plném rozsahu. Tento druh chování, kterého jsme byli svědky, nemá v naší komunitě žádné místo,“ uvedl Colm Brophy z vládnoucí irské strany Fine Gael. Mluvčí Lidlu k tomu jen dodal, že nikdo z personálu nebyl díky uzavření prodejny zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám