Hlavní obsah

Pod kapotou ho čekalo nemilé překvapení, obrovská kobra královská

Nepříliš příjemné překvapení čekalo ve čtvrtek v thajské provincii Surat Thani pod kapotou auta na pětapadesátiletého Thaichaie Kongnimita. Našel tam totiž čtyřapůlmetrovou kobru královskou. Tu nakonec odchytil profesionální chytač plazů, který ji následně vypustil zpět do přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pod kapotou auta se skrývala obrovská kobra královskáVideo: AP

 
Článek

Své auto Kongnimit zaparkoval v úterý večer jako vždy před svým domem. Když se však na druhý den ráno chystal odjet do obchodu, uslyšel zpod kapoty hlasité syčení.

Domníval se, že se jedná o problém s motorem, když však otevřel kapotu, civěla na něj obrovská kobra královská.

„Mohla mě zabít. Otevřel jsem kapotu, abych se podíval na motor, a měl jsem obličej pouhých asi 30 centimetrů od ní,“ popsal agentuře AP situaci Kongnimit.

Otec tří dětí okamžitě pelášil do svého domu, aby kontaktoval pohotovostní složky. Ty na místo následně povolaly údajně nejlepšího chytače plazů v tamním regionu.

Tomu odchyt čtyři a půl metru dlouhého jedovatého hada trval pouhé dvě minuty. Kobru nejprve změřil a poté ji opatrně vložil do pytle, aby ji následně mohl vypustit zpět do jejího přirozeného prostředí.

„Je vzácné vidět takhle velkou kobru královskou. Měla něco mezi čtyřmi až pěti metry. Had nijak nebojoval, a tak bylo jeho chycení velmi snadné,“ uzavřel expert situace Tanawat Num.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám