Hlavní obsah

Zatčený dealer ukryl drogy v trávicím traktu. Už 35 dní odmítá jít na velkou

Novinky, tcs

Uprostřed ledna zatkla policie v anglickém Essexu údajného drogového dealera se zásilkou drog, předmět doličný se však muži podařilo spolknout. Policisté nyní čekají, až důkaz vyjde na světlo přirozenou cestou. Čekají už déle než tři týdny, zatčený překonal britský rekord v čase stráveném ve vazbě, stále však odmítá použít toaletu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý Lamarr Chambers nezastavil policejní hlídce ve městě Harlow, které se nachází pár kilometrů severně od Londýna. Když se pak vytipovaného dealera chystali policisté zajistit, stihl si Chambers údajně cosi nacpat do úst.

„Smažené kuře,“ odpověděl policistům na otázku, cože to vlastně snědl.

Policisté si jsou nicméně naprosto jistí, že se jednalo o balíčky drog. Vzali proto muže do vazby, aby si počkali, až příroda donutí Chamberse důkazy vydat. Obviněný dealer se ovšem rozhodl, že s policisty i přírodou bude bojovat. Od 17. ledna, kdy byl zatčen, nešel na velkou.

„Máme čas. Počkáme, až udělá to, co potřebujeme, aby udělal,“ zní strategie policistů.

Zatčení údajného drogového dealera

Chambersova cela je nepřetržitě sledována a mladíkův stav kontrolují doktoři.

Zprvu Chambers odmítal potravu, v posledních dnech už snědl několik cereálních tyčinek, ovoce, zeleninu a — jak bylo odhaleno u soudu — i smaženou rybu od maminky.

Operation Raptor West je policejní oddělení zabývající se pouliční kriminalitou. Na Twitteru až do 24. dne zadržení o neobvyklém případu informovalo.

K soudu chodí policisté s Chambersem kvůli prodloužení zadržovací vazby pravidelně. Soud jim zatím vždy vyhověl a čas za mřížemi Chambersovi o několik dní prodloužil.

I díky tomu zdolal muž 10. února britský rekord týkající se pobytu ve vazbě.

Svěrač časem povolí sám

Jak dlouho to Chambers může vydržet, lze jen spekulovat, příroda však hraje proti němu. „Je to jen otázka času,“ uvedla pro BBC Trish Macnairová, mluvčí Gastroenterologické společnosti.

Podle ní se kromě velice nepříjemných pocitů Chambersovi nemusí nic stát. Jedná se totiž o akutní nikoliv chronickou záležitost. „Za tak krátký čas žádné případné toxiny tělo neotráví,“ podotkla Macnairová.

I když existuje nepatrné riziko prasknutí střev, u mladého a zdravého organismu spíše povolí svěrač. Až k tomu dojde, nebude to pěkné, ale essexská policie bude u toho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám