Hlavní obsah

Vyléčená opice se po návratu do přírody dočkala vřelého objetí od členů své tlupy

Zranění, péči lidí a pak i úspěšný návrat do přírody prožilo v minulých dnech mládě kočkodana červenozeleného jménem Pearce. A shledání s rodinou to bylo vskutku láskyplné, jak dokazují záběry z jeho vypuštění ve městě Amanzimtoti v Jihoafrické republice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dojemný návrat: Opici čekalo po vypuštění zpět do přírody vřelé objetí od její rodinyVideo: AP

 
Článek

Mládě kočkodana červenozeleného s vážně zraněnou nohou zahlédl minulý měsíc jeden ze studentů střední školy, který ihned kontaktoval organizaci na ochranu opuštěných zvířat s názvem Umsizi Vervet Rescue Centre.

Tým dobrovolníků přijel na místo tak rychle, jak jen to šlo, s odchytem zraněné opice se však potýkal několik hodin. Ostatní rozzuření členové tlupy se v tom totiž záchranné skupině snažili zabránit, neboť si mysleli, že lidé chtějí mláděti ublížit.

Pearce byl nakonec odvezen k veterináři a následně do záchranného centra, aby se z následků zranění zotavil.

Najít jeho tlupu nebylo jednoduché

Po třech týdnech pak konečně přišla chvíle, kdy měl být vypuštěn zpět do svého přirozeného prostředí, bylo ovšem třeba najít jeho rodinu. To nebylo vůbec jednoduché, protože kočkodani červenozelení se toulají na území o rozloze několika kilometrů.

Nakonec se však k týmu záchranářů přiklonilo štěstí, když na opičí tlupu narazili na střeše budovy u jednoho z místních školních fotbalových hřišť.

Na záběrech je vidět, jak Tracy Rowlesová, ředitelka organizace na ochranu opuštěných zvířat, otevírá Pearcovi klec a ten ihned spěchá za svou rodinou. Opice se s největší pravděpodobností domnívaly, že už ho nikdy nespatří, a tak mu dopřály to nejvřelejší objetí.

Reklama

Výběr článků

Načítám