Hlavní obsah

Umělec vytvořil údajně nejmenší sochu psů na světě, každý měří jeden milimetr

Tchajwanský umělec Chen Forng-shean se věnuje výrobě miniaturních soch, v nichž vyobrazuje zvířata čínského zvěrokruhu. Jeho nejnovější počin, trojice psů, je podle jeho vlastních slov nejmenší sochou těchto zvířat na světě. Okraj každého z nich totiž měří pouhý jeden milimetr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec vytvořil nejmenší sochu psů na světěVideo: Reuters

 
Článek

Skutečnost, že letos zhotovil sochy v podobě psů, není čistě náhodná. Rok 2018 je totiž podle čínského horoskopu rokem psa. „Tři psi vyjadřují pocit znovusjednocení a harmonie. Jsou příznivým symbolem. Doufám, že do čínského světa přinesou mír a bezpečí,“ svěřil se agentuře Reuters.

Chen se výrobě miniaturních soch věnuje už přes 35 let. Ačkoliv během dlouhé kariéry dokončil více než 200 uměleckých děl, nejvíce pyšný je právě na svůj nejnovější počin. Nejdelší okraj každého z nich měří pouhý jeden milimetr. Není proto divu, že nevšední dílo, které vytvářel na hrotu tužky, lze pořádně ocenit pouze za pomoci lupy.

„Při výrobě bylo nezbytné použití ocelové jehly a malého nože k vyřezávání. Při vyřezávání nohou a hlav jsem často selhával. Tito tři jsou první, se kterými jsem byl spokojený,“ přiznal Chen Forng-shean.

Reklama

Výběr článků

Načítám