Hlavní obsah

Jako z Hitchcockova hororu. Benzínku obsadili vlhovci

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidičům, kteří na začátku února přijeli natankovat k jedné z čerpacích stanic v Houstonu, se naskytl nevšední pohled. Místo obsluhy a běžného ruchu na benzínce nocovaly kolem čerpacích stojanů stovky ptáků. Scénu jako vystřiženou z legendárního hororu zachytila jedna ze zákaznic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na benzince v Houstonu to vypadalo jako v hororu PtáciVideo: @ChristineDobbyn, AP

 
Článek

Onu páteční noc obsadili čerpací stanici ptáci zvaní vlhovci velkoocasí. „Pár jsem jich kolem viděla, ale nikdy ne tolik,“ uvedla Christine Dobbynová, která se právě chystala vystoupit z auta a nabrat benzín, když ptáci přiletěli.

Asi každému by v té chvíli naskočily v hlavě obrázky z legendárního hororu od Alfreda Hitchcocka. Dobbynová si podle vlastních slov nebyla jistá, jak se ptáci zachovají, pokud vyleze z auta. Přesto se k tomu nakonec odhodlala a zcela v poklidu natankovala.

Pro neobvyklé chování vlhovců mají vědci celkem jednoduché vysvětlení. „Vlhovci v zimě tvoří velká hejna a obvykle hřadují na velkých stromech. Zřejmě je ale něco vyrušilo, a tak raději zvolili dobře osvětlené místo, kde by mohli vidět případné predátory,“ sdělil serveru Buzzfeed News Richard Prum, profesor ornitologie z Yaleovy univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám