Hlavní obsah

Vzácná nosorožčí samička Růženka oslavila v Plzni první narozeniny, dostala obří dort

Novinky, nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí je tomu přesně rok, co se v plzeňské zoo nosorožčí samici Manjule narodila dcera Růženka, která každým dnem roste a sílí. A protože se žádná narozeninová oslava neobejde bez dortu, nechyběl ani zde.

První narozeniny nosorožčí samičky Růženky v plzeňské zoo Video: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

Samice vzácného indického nosorožce se v plzeňské zoo narodila přesně před rokem a měla 47 kilo. „Nyní má přes šest set kilogramů a jak je vidět, je to unikátní přírůstek. Je to krásná zdravá samice, která tady ještě nejméně rok bude,“ řekl Novinkám Jiří Trávníček, ředitel ZOO Plzeň.

Foto: Kateřina Misíková, Zoo Plzeň

Růženka se narodila v plzeňské zoo 5.2.2017

O prvních narozeninách si nosorožčí mládě pochutnalo na velkém zeleninovém dortu. „Korpus je ze slámy a sena a je na něm denní krmná dávka čínského zelí, banánů a mrkví,“ dodal Trávníček.

Foto: Kateřina Misíková, ZOO Plzeň

Zeleninový dort Růženky

Růženka je spolu se svými rodiči - matkou Manjulou a otcem Baabuem - jediným zástupcem nosorožce indického v Česku. Ten se převážně vyskytuje na území Indie, Nepálu nebo Bhútánu. V současné době je velmi ohroženým druhem a pro svůj roh je terčem nelegálního pytláctví.

Reklama

Výběr článků

Načítám