Hlavní obsah

Paraglidista přispěl k záchraně velryby, z výšky celou akci natočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se jeden z paraglidistů v pondělí 12. ledna vznášel nad mořskou hladinou nedaleko mexického města Cabo San Lucas, všiml si velryby zapletené do pasti využívané pro lov humrů. Na savce v nesnázích proto upozornil posádku projíždějící lodi, která následně velrybu vysvobodila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Paraglidista přispěl k záchraně velryby, celou akci z výšky natočilVideo: AP

 
Článek

„Viděl jsem nedaleko pobřeží několik velryb, tak jsem kolem nich ze zvědavosti proletěl. Když jsem se k nim přiblížil, všiml jsem si, že je jedna z nich zamotaná do pasti na humry,“ řekl agentuře AP paraglidista.

„Kroužil jsem kolem ní asi deset minut a přemýšlel, co udělat. Poté si mě všimla posádka rybářské lodi, která přijela blíž, aby se na velryby také podívala. Proletěl jsem kolem ní a zakřičel, že je jedna z velryb zamotaná,“ popsal situaci.

Rybáři neváhali a ihned začali s odřezáváním lan. Vysvobozování však nebylo jednoduché. Velryba se jim totiž několikrát ztratila pod hladinou, když se na určitou dobu potopila do větší hloubky.

„Pomáhal jsem jim s určováním její polohy,“ svěřil se muž, jenž celou akci z výšky natočil.

I díky tomu se posádce lodi nakonec podařilo obrovského savce vysvobodit. Záchranná akce trvala zhruba 45 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám