Hlavní obsah

Rodiče vyhazovali děti z hořícího domu, hasiči je chytali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické záběry, na nichž hasič pohotově chytá dítě padající ze třetího patra hořícího domu, se začátkem ledna odehrály ve městě Avondale Estates ležícím v americkém státě Georgia. Požár byl údajně tak velký, že nebyl čas děti postupně snášet ze žebříku, a tak je lidé doslova házeli hasičům do náručí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič chytil do náručí dítě vyhozené z hořícího domuVideo: Reuters

 
Článek

Požár zachvátil velký bytový komplex nedaleko Atlanty už začátkem ledna. Dech beroucí video, které zachytila kamera připevněná na helmě jednoho z hasičů, však světové agentury zveřejnily až nyní.

Na záběrech je viditelné, jak muž stojící na žebříku hází dítě směrem k hasiči a ten jej pohotově chytá. Požár byl údajně tak rozsáhlý, že nebyl čas děti postupně snášet, a tak jej lidé házeli hasičům do náručí.

„Chytali jsme děti doslova jako ve fotbale. Na balkonech byli lidé, kteří nám své děti házeli přímo do náručí. Někteří hasiči nedělali nic jiného, bylo to neuvěřitelné,“ svěřil se agentuře Reuters hasič Eric Jackson.

Odhaduje se, že zhruba 50 lidí přišlo po masivním požáru o domov. Podle hasičů byly na místě lehce zraněny čtyři dospělé osoby a osm dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám