Hlavní obsah

Mysleli si, že je těhotná, jedenáctiletá dívka však měla v těle desetikilogramový nádor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv si lékaři chvíli mysleli, že by mohla být jedenáctiletá Australanka těhotná, po vyšetření tuto tezi ihned vyvrátili. Zjistili totiž, že trpí agresivní formou rakoviny zárodečných buněk na vaječnících a v žaludku se ji vytvořil desetikilogramový nádor. Podle lékařů má však po jeho odstranění a následné chemoterapii vysokou šanci na úplné uzdravení, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Že je u Cherish-Rose Lavelleové z australského Hervey Bay něco v nepořádku, zjistila její matka poté, co začala rapidně ztrácet na váze. I její duševní rozpoložení bylo stále horší a horší, a tak nabyla dojmu, že její dcera trpí poruchou příjmu potravy.

Když si však dívka začala stěžovat na velké bolesti, vzala ji matka ihned do nemocnice. Lékaři se zprvu domnívali, že by mohla být těhotná, po následném vyšetření však zjistili, že trpí agresivní formou rakoviny zárodečných buněk na vaječnících, kvůli níž se jí v žaludku vytvořil desetikilogramový nádor.

„Vždycky slýcháváte o rodinách, které si takovými věcmi procházejí, ale nikdy vás nenapadne, že se to může stát i vám,“ sdělila matka holčičky serveru frasercoastchronicle.com.

Má velkou šanci na uzdravení

Cherish-Rose musí nyní podstoupit chemoterapii, která způsobí, že se nádor zmenší. Poté proběhne operace, při níž ho lékaři z jejího těla odstraní. Ani to však nebude poslední krok. Aby se rakoviny zbavila, bude muset ještě po dobu šesti měsíců podstupovat chemoterapii.

„Přijde o vlasy a bude si muset projít všemi těmi nepříjemnými věcmi, ale v rodině i mezi přáteli má velkou podporu,“ řekla její matka.

Lékaři navíc konstatovali, že má dívka velkou šanci na úplné uzdravení. „Byla jsem neskonale šťastná, když nám to řekli. Přestože má ještě dlouhou cestu před sebou, je uklidňující vědět, že je velká šance, že z ní bude zase šťastné děvče, jako tomu bylo dřív,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám