Hlavní obsah

Dvojčata se narodila pár minut po sobě, každé však v jiném roce

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to dvojčata, ale jedno bude mít v rodném listě rok narození 2017 a to druhé 2018. Maria Flores Riosová z kalifornského městečka Earlimart porodila syna Joaquina Ontiverose za dvě minuty dvanáct, jeho sestřička Aitana přišla na svět až o osmnáct minut později.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojčata se narodila pár minut po sobě, každé však v jiném roceVideo: KERO, AP

 
Článek

Maria porodila téměř čtyři týdny před termínem, který měla stanoven až na 27. ledna. Zatímco Joaquin přišel na svět přirozenou cestou, u Aitany nakonec doktoři museli přistoupit k císařskému řezu.

Chlapec měří 45 centimetrů a váží dva a půl kilogramu, holčička je o pět centimetrů menší a o půl kila lehčí. Oběma novorozencům i matce se ale daří dobře.

„Sloužím už téměř třicet let, ale ještě jsem neměl příležitost být u něčeho takového,“ řekl regionálnímu serveru okresu Kern porodník Seyed Tamjidi. Maria, matka nyní už pěti dětí, je podle svých slov ráda, že navzdory předčasnému porodu stihla nakoupit pro děti vše potřebné.

Jelikož se navíc Aitana stala prvním narozeným dítětem v místní nemocnici, dostala šťastná maminka darem ještě dětské vybavení v hodnotě 3000 dolarů (zhruba 64 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám